Vad är det här nu då?

OK. Här finns en möjlighet: att bli avslöjad som en tossig nyliberal, vilket jag inte är. I vilket fall som helst har jag förlorat. Jag är mest ute efter konsekvens.

 

Så OK, jag kommer att ångra det här, men here goes nothing, som amerikanen hade sagt. Alltså, här har vi då en polis. Mmmm. En polis. Och här har vi en polis som har porrsurfat. Mmmm. Och här har vi en stackars arbetsgivare som upptäckt skiten. Han har porrsurfat fyra gånger på arbetstid, och får fem dagars avdrag. 

 

Låt oss för en sekund koppla av moralismen. Det är faktiskt inte olagligt att porrsurfa. Det är inte det. Men så… vad gör arbetsgivaren? Man ger alltså porrsnubben löneavdrag. Han får löneavdrag för att sysslat med något annat än polisgrejer på sin polistid.

 

Men hur OK är det då, egentligen? Alltså, om vi är allvarliga och så? Notera att det är ett moraliskt straff, inget annat. Fan vad Sveriges arbetstagare hade varit – vad är streetwise-uttrycket idag, fucked? – om principen hade varit att man fick löneavdrag för varje grej man gjorde när man de facto inte jobbade, utan, typ, surfade facebook eller skit. Alltså: om vi nu tar polisen som policyutgångspunkt, vad är OK att en farbror blå gör på arbetstid? Inte porrsurfa, det vet vi. Men… surfa på Blocket? Surfa på… Flashback? Ja, vad är principen här egentligen. Eller vill bara offentliga Sverige tala om för oss vad som är OK och inte OK?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: