Smart egen företagare, del 2

Under en bättre bjudlunch igår (dr Bergh öppnade plåboken) fick jag tillfälle att vidareutveckla mina tankar kring SJ:s årskort och fattiga konsulter/egna företagare. För det är inte bara så att du får ett gratis kontor, fritt internet, gratis kaffe, kakor och skorpor för 35 000 om året – i SJ:s ”fattig konsult”-paket ingår nämligen också sängplats för den bostadslöse entreprenören/fattige konsulten.

För när din arbetsdag är klar i SJ:s lounge på centralen, tar du en långpromenad och inväntar helt lugnt 22.30 tåget till malmö, och bokar in dig i en liggvagn. Du sover förhoppningsvis gott, anländer till Malmö 08.12, och hoppar sedan på 09.14-tåget till Stockholm (fritt internet och gratis kaffe gör att du kan jobba på tåget också). Sedan är du tillbaka och klämmer en arbetsdag i loungen från ankomst till det att de stänger, och så upprepar du proceduren dag ut och dag in.

Priset för hyra av kontor, fritt internet, fritt kaffe, kakor och – inte minst – sängplats? Under 100 spänn på ett år. Det är inget annat än alldeles, alldeles lysande.

Annonser

2 svar to “Smart egen företagare, del 2”

  1. Precis, blev förvånad att du utelämnade sängplatsen i din första post. Den är ju det bästa i kråksången. Det finns för övrigt ett antal skrönor om kollegor som dagspendlat till Sthlm på just det sätt du föreslår under flera års tid…

  2. Med min erfaring af svenske nattog er jeg tilbøjelig til at fraråde forsøget. Eller måske er det fordi jeg kun sover ordentligt i min egen seng?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: